Kuidas kooliaastat võimalikult stressivabalt alustada?

Kuidas kooliaastat võimalikult stressivabalt alustada?

Kooliaasta on värskelt alanud, seega on ideaalne aeg, et ettevalmistusi teha. On täiesti normaalne, et uue õppeaasta algus tekitab mõnevõrra ärevust ning stressi olenemata sellest, kas alustatakse viiendat klassi või magistriõppe teist aastat. Mõnes mõttes on algav õppeaasta võrreldav iga aasta septembrikuus uuel töökohal alustamisega. Kohanema peab tunniplaani, ruumide, õpetajate ja kaaslastega. Seega on hea ennast sujuvalt uude õppeperioodi sisse harjutada järgnevaid näpunäiteid jälgides:

1.Pane paika rutiin 

Pika ja laisa suve lõpp võib mõjuda väikese shokina. Järsku peab hakkama vara tõusma, tundides või loengutes osalema ja kodutöid ning kooliväliseid tegevusi planeerima. Mõtle läbi, pane kirja ning hakka ennast võimalikult varakult töörutiini sisse harjutama. 

2. Loo endale sobiv ja toimiv kalender 

Mõni eelistab tehnoloogilisi vidinaid, teise jaoks töötab vana hea kalender-märkmik. Vali oma planeerimissüsteem nii, et Sul oleks seda mugav ja käepärane kasutada. Märgi üles nii kooli kui muude tegevustega seonduvad plaanid ja ülesanded ning hoia sellel jooksvalt silm peal. Korralik tähtaegade üles märkimine ning aja planeerimine vähendab stressi olulisel määral, kuna Sa ei pea enam kõike korraga meeles pidama ja saad rahulikumalt käesolevale keskenduda. 

3. Vii ennast ainekavaga kurssi ja tee plaan suuremate ülesannete jaoks

Vaata üle uue semestri või veerandi teemad ning tutvu aine läbimise nõudmistega. Jaga suuremad tööd väiksemateks osadeks ning pane paika kava nende tegemiseks. Nii väldid ootamatusi, kus järgmiseks päevaks on korraga mitu projekti või referaati vaja esitada või mõne olulise suure töö tähtaeg märkamatult kätte jõudnud. 

4. Leia endale vähemalt üks tuttav igas aines või klassis

Esiteks on sõprussuhted vahvad juba iseenesest. Teiseks tulevad head semud kasuks kui sul on vaja abi kodutööde tegemisel või puudumise tõttu materjalide hankimisel. Eksamiteks on samuti toredam ja lihtsam koos õppida. 

5. Kordamine on tarkuse ema 

Sa oled eksamite eel üdini tänulik kui vaatad iga päev pärast tundide või loengute lõppu kõik materjalid veel korra üle, mõtestad päeva teemad enda jaoks lahti ning kordad õpitavat pidevalt pikema perioodi jooksul. 

Allikas: https://www.princetonreview.com/college-advice/back-to-school-study-tips

Add Your Comment