Kuidas üle pea kasvanud kohustustega toime tulla?

Kuidas üle pea kasvanud kohustustega toime tulla?

Detsembriga kaasnev jõulumöll on täies hoos ning sellega koos ka lähenevad tähtajad ja ülesanded. Kuidas selle kõigega toime tulla?
  • Tee esmalt ära ainult kõige tähtsam. Ülesanded, mis võivad veidi oodata, lükka kaugemasse tulevikku. Ehk on ka ülesandeid, mida kellelegi teisele delegeerida?
  • Üks ülesanne korraga. Kui tead, et mustmiljon muud kohustust on ootamas, võib olla keeruline ühele asjale korraga keskenduda, kuid just nii oled kõige efektiivsem. Kui üks ülesanne on tehtud, liigu järgmise juurde.
  • Ütle rohkem „ei“. On piir, kui palju oleme suutelised tegema. Tea oma piiri ja ära võta rohkem kohustusi juurde.
  • Sea ennast esikohale. Sõber tahab, et tema essee läbi loeksid ja tagasisidet annaksid? Vanemad tahavad, et aitaksid eksamieelsel nädalavahetusel puid teha? Sa ei saa aidata teisi enne, kui pole aidanud iseennast.
  • Planeeri pause ja toredaid tegevusi. Inimene pole robot ning väga oluline on leida aega ka puhkamiseks, ükskõik kui kiire parajasti on. Planeeri sõbraga kohvipaus, tee väike jalutuskäik, vaata üks osa oma lemmiksarja. Tunned end pärast pausi palju värskemana.

Add Your Comment